LA FAMÍLIA JUANJO

Inici

Cançons

Història

 

Imatges

 

Mechandaising

Enllaços


 

 

Qui som?

 

 

HISTÒRIA

ESTIU 1996

La Família es va formar a principi de l’estiu de 1996. Ferran havia plegat en los Rayados a Barna, i Carlos, que tocava en De Dol, i Floren i Juanjo, que estaven en John Deere, li van preguntar si voldria ajuntar-se en ells per a tocar unes quantes versions a festes. Ferran va dir que si i aquí es va iniciar La Família. Floren diu “me’n recordo com si fos ara, a la barra de la Disco, a la part tocant dels lavabos, com li vam preguntar a Ferran. Jo pensava que mos diria que no. Ell tocava (... i toca) de puta mare i natros erem (... i som) uns pelacanyes. Quan va dir que si, me vaig quedar flipat ... i quan vam començar a assajar encara més. Dels primers assajos recordo el solo brutal que feia a ‘In the garage‘”.

La formació va quedar completada quan li vam dir a Ramon, que estava (... i està) en Culs Cults, si volia tocar el baix. Ell va dir que si, i en els primers assajos un col·lega seu, Joan, que tocava (... i toca) el teclat en Culs Cults, venia a voremos. En una d’aquelles, va sortir la possibilitat de tocar ‘Amor frenopàtico’, però faltava tindre teclat. Va ser allí mateix quan li vam proposar a Joan de ser el nostre teclat. TOTA LA FAMÍLIA JA ESTAVA UNIDA!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lo 31 d’Agost del 1996 la Família va fer el seu primer concert a l’Spai. Havíem preparat una llista d’unes 15 cançons aprox. Els primers hits van ser ‘Consomé’, ‘Beside you’, ‘You really got me’, o la única cançó que encara toquem d’aquella època, i que sempre ha estat un èxit, ‘Are you gonna go on my way?’. Recordo que lo garito va estar a tope i tots mos ho vam passar molt bé, tant bé, que vam decidir continuar en l’aventura del grup.

Lo 28 de Desembre del 1996 la Família va fer el seu segon concert, plens de llufes de paper, al mateix lloc i amb el mateix èxit. Noves cançons van ampliar el repertori, com ‘Inspiral’, ‘Godfathers I’, o la mítica versió del ‘Toa, toa’, que Galan i Paco F. havien estat demanant durant tot lo primer concert.

A partir d’aquí, la Família comença a tocar per totes les nostres terres amb més o menys freqüència. Els primers anys vam fer molts de concerts. Es va donar el cas que havia mesos d’Agost que tocàvem 4 o 5 vegades i, en algun moment, vam arribar a tocar dos nits seguides (... com los bons!!). Val a dir que, lo nostre servei de documentació no ha estat gaire efectiu al llarg d’aquests anys, es per això que a partir d’aquí els fets i la cronologia es perden una mica. A continuació es resumeixen les actuacions més destacades (...i en molts casos, de les que mon recordem ...).

1996-2006. 10 ANYS DE POP-ROCK

La Família ha actuat moltes vegades a Ulldecona (... MOLTES!!!). Recordem haver tocat a la pista del Poli vàries vegades, una d’elles telonejant als Pets, un altra a la Fundación Toni Manero, o un altra en contra del PHN amb Al Tall. També a la Disco dos vegades. Al Pabelló Cobert (per desgràcia ...) unes quantes, al cantó Mosset-Spai, al carrer Guifré, tant davant del KGB-Glops com davant del Vaya 1 (una vegada no havia escenari i vam tocar damunt del remolc del camionet de Carlos de la Crista). Hem tocat també al Molí l’Ohm i al Tractant. L’últim al tractant va ser per a dir adèu a Juanjo que se n’anava de viatge al Senegal. A aquest concert no va estar Feliu, i vam fer una mica de free-pop-jazz. També vam actuar a La Lluna, telonejant a Morcillo de Castelló, un dels nostres idols, i cantant amb nosaltres la cançó “Cenicero” que mos va fer posar los pels de punta.

Garrofa Rock: els dos primers Garrofa Rock al 1997 i 1998, han estat dels concerts més especials que hem fet a Ulldecona. Aquests dos concerts es van fer als terrenys de la plaça de bous, a on està (... o estava) el famós garrofer que va donar el nom al concert. El primer any, sobretot, va ser el més canyero. Va durar tota una nit, i La família vam tocar els últims (... com sempre) ... el que passa és que, eren les 10 h del matí del diumenge, en lo solet i poqueta gent. Una experiència!!

 

 

 

 

 

Del segon Garrofa mos agradaria destacar que va ser el primer concert de Feliu al baix. Ramon va tocar el baix en natros uns 2 anys (estiu del 96 a finals del 97). Al principi del 98 al primer tribute de carnaval, Manel va estar al baix (veure apartat dels Tributes més avall), i després ja es va incorporar Feliu, per a debutar al Garrofa del 98, al mes de Juliol.

Fora d’Ulldecona, podem recordar:

Santa Bárbara: Pub La Sal, 3 vegades, menció especial per a Andrés (especialment), Alfonso i companyia,

 

 

 

 

 

 

La Sènia: al pavelló cobert, en un festival organitzat per la revista l’Esgarra-robes, records a Bio, Robert i los Only Weekend que després van ser Snooze; un altra vegada vam tocar a la disco Ritual Akustic, molt poca gent per escoltar un molt bon concert nostre (... modestament creiem); i també vam arribar a tocar a la disco Terminal, a on abans era lo cine,

Alcanar: una vegada al Pub Còdigo en Fito i un altra al Pub Cuc Sonat en Pepe,

Alcanar-Platja, Alfacs: un bareto de la urbanització, aquí va acudir la penya rapitenca,

La Ràpita: Pub Subway, 2 vegades, menció especial al nostre club de fans més fidel, Vidalet, Jota, Tomàs, etc., que sempre mos han acollit de categoria!!

Amposta: Pub Velvet 2 vegades (records als amos que sempre van confiar en natros), al Embarcadero del costat del riu (en uns mosquits de mida XXXL) i al Llar,

Aldea: Pub Manhattan, on mos van tractar molt bé,

Tortosa: al Pavelló d'Esports, telonejant al Chaval de la Peca davant de 3.000 persones, aquí cal fer un punt i apart, ja que tocar davant de tanta gent i notar com, a la part final del concert, la gent estava seguint-lo, ha estat un dels moments més potents d’aquesta història nostra. A més a Tortosa, també mos van entrevistar a l’stand d’Ona Catalana a l'Expo Ebre entrevista i vam fer un mini concert que va ser retransmès en directe per l’emissora,

 

 

 

 

 

 

 

Jesus (Tortosa): al Casal concert en contra de la guerra de l’Irak, amb més grups,

Rosell: al pavelló mentre es jugaven a la pista del costat les 24 hores de futbol sala,

Traiguera: concert a la plaça del ball, amb Pobal i Los Phelinos, uns col·legues molt competents que fan surf-rock des d’Els Montells,

Morella: terrassa del bareto de les piscines, vam tocar 2 estius, una gent fantàstica que mos va fer disfrutar de dos concerts molt divertits, sobretot el primer, a on vam fer el Record de Durada d'un concert de La Família: vam tocar TRES HORES, no es broma, al final improvisant i tot ... Txus de la Polla Records!!!! ... havia una penya punkie que ho va agrair!! Brutal.

Peñíscola: terrassa d’un bar a dins del castell,

Benicarló: Pub Motard quan el portava Pepe “Plancha” (un saludo tio ... per a una de les persones més divertides del mon), dos concerts a falles, dos anys seguits. Lo primer només havia gent d’Ulldecona, era com tocar a l’Spai. Lo segon vam haver de parar al cap de dos cançons perquè es van queixar els veïns. Com lo concert era a l’exterior, en un plis, i amb l’ajuda dels que mos venien a vore, vam desmontar a fora i montar a dins ... una passada ... érem joves ... recordo a Pepe pegant-mos la vara entre cançó i cançó “ei tios, podrieu tocar més baixet?”. També vam tocar a la pista de l’IES on es feien els concerts a festes antigament, allí vam compartir escenari amb Els Brams i d’altres grups de Benicarló, com Deja-vu on tocaven quatre animals de músics, que ara estan tocant en grups de primera línia com Aparanoia o Pepet i Marieta,

Gandesa: festival de rock, 2 anys seguits, el primer vam telonejar a Dr. Calipso i Macaco, el segon any a Komando Moriles. El primer any vam tocar els últims, quan ja sortia el sol, i la gent caient a munts davant de natros degut a la borrachera que portaven ... molt bo!! Allí vam conèixer als Ab Initio, un gran grup de Gandesa i uns xavals majíssims,

 

 

 

 

 

 

Bot: Casal de festes, 2 anys,

Mora d'Ebre: Pub Sota de Copes, després de preparar un repertori íntegre de Lenny Kravitz i presentar-lo primer a Ulldecona a festes telonejant als Toni Manero, vam repetir-lo a Mora amb el nom la Família Kravitz. En aquests concerts, la Família es vestia un atrezzo adient i el concert començava amb el “ladies and gentlemen, from New York City, USA, please welcome, the legendary .... Lenny Kravitz!!”.

 

 

 

 

 

 

Mora la Nova: Eduard, un colega de la Facultat de Tarragona, mos havia vist a Gandesa i mos va portar a les festes majors, vam tocar després d'una orquestra al poliesportiu i en acabar l'orquestra ... tothom va fotre el camp ... mos vam quedar tot sols ... només va quedar Eduard i un parell de persones més!!! Després de tocar, vam anar al poble i tota la penya jove estava a un garito ... li vam dir "mos hagueses pogut fer tocar aquí!!"

Tarragona: Pub el Cau, garito mític Tarragoní,

 

 

 

 

 

 

Cabrera de Mar (El Maresme): durant 3 anys, vam tocar a diferents llocs de Cabrera, en unes festes privades montades per amics de Ferran i Maijo, en especial Vincenzo i Laura, que mos van fer sentir com si estiguèssem a casa ... cazzo, siete bravissimi ragazzi!! En el primer viatge vam llogar una furgona a Davima a Vinaròs. Era la primera vegada que ho fèiem, i recordo que antes d’anar-mon vam passar per les cases respectives per a ensenyar-la ... com si fòssem xiquets. El viatge va durar 4 hores, era dia de sortida de vacances a l’Agost i vam tindre retencions tot lo dia ... per adobar-ho Carlos s’havia deixat la caixa ... la Família en estat pur!!

 

 

 

 

 

 

TRIBUTES DE CARNAVAL D'ULLDECONA

La història de la Família va lligada al Tribute de Carnaval i a l'inrevés. La Família ha participat en tots los tributes que s'han realitzat, i a més la seva participació sempre ha estat destacada, per diversos motius. Un d'ells és sens dubte el nostre cantant camaleònic Juanjo, que sempre aprofita els Tributes per preparar-se grans disfresses i contagia a la resta del grup a seguir-lo. Això dona sempre un caliu especial a les actuacions de la Família als tributes. A part , la mateixa filosofia de la Família, encaixa perfectament en aquest tipus de festa. Es a dir, un grup de versions que prepara vàries cançons d'un tema i, a més, es disfressa per l'ocasió. ES PERFECTE!!

Ja han passat 9 edicions del tribute. La primera a l'Spai va ser dedicada als Ramones (diu Floren “els més grans”) allà l’any 1998. Aquella època, Ramon Ferré havia plegat com a baixista de la Família i Manel Campos (un bon amic de la Família) el va substituir. Manel no va continuar com a baixista, i Carlos va presentar a Feliu, el seu amic i company a De Dol, com a nou baixista, ... i així ha continuat fins ara.

 

 

 

 

 

 

 

La segona edició la vam fer al Manua, any 2000. Al poble hi havia un buit total de llocs per a tocar i vam conseguir que els propietaris ens ho deixessin fer allí. El tema va ser Siniestro Total, vam tocar dels últims i va ser brutal lo “fuma negro Marcovala, crápula español”.

Els anys de tribute van anar passant, els següents es van fer al Pabelló Cobert: la Movida, la Música Disco dels 80, els Beatles, Flamenco, Méjico Lindo, i Dibuixos Animats i Sèries de Televisió.

 

 

 

 

 

 

 

L'any 2002, de la Música Disco, vam contar amb la brillantíssima col·laboració a les veus de Iolanda i Yvonne (nivellasso!), i d'un bon amic de la Família, Dani l'Astur.

 

 

 

 

 

En l’edició dedicada als Beatles, (any 2003) la Família va adaptar el nom del grup al tema del tribute, i es va fer dir La Família Lennon. Aquesta tradició s’ha anat mantenint com s’explica a continuació.

A les dos edicions següents, Ferran no va poder estar. Es trobava en plena creació de la seva pròpia Família. L’altra Família, incombustible com sempre, va fer “de tripas corazón” i amb fitxatges sorpresa va estar a l’altura de les circumstàncies. La Família Flores (2004) es va presentar amb Pío a la guitarra i Juanjo disfressat de gitana embarassada que trencava la pana. L’any després, La Família Ferrer-Ejarque (2005) (en honor al nostre semental) rebia les fantàstiques col·laboracions de Neus a l’acordió i Juanjo “Fono” a la trompeta, veus i animació en general.

 

 

 

 

 

L’any 2006, el dels “Dibujos”, La Família Kabuto va fer una de les seves millors actuacions. El grup va anar disfressat dels personatges de la famosa sèrie japonesa (... famosa per a la gent de la nostra quinta). Allí van estar: Feliu “Sayaka”, Ferran “Yumi”, Floren “Ashler”, Carlos “Infierno” i el fantàstic Juanjo “Mazinguer”, que si ja havia ratllat (... en el bon sentit) a un nivell molt alt en les seves anteriors disfresses, aquí es va superar, amb una caracterització Z simplement genial.

 

 

 

 

 

 

L’any 2007, vam estrenar local, el Casal Jove ... quin descans!!!! Després de patir el fred i la terrible acústica del Pavelló Cobert (també conegut com Almacenot, o granja de pollastres), al final vam poder gaudir d’un local adient, tant en mida com en sonoritat, per a fer concerts. Al casal es va celebrar el Tribute Glam Rock meets Punk Rock. La Família Stardust va versionejar als grans del Glam, com Bowie, T.Rex o The Sweet. Juanjo, amb l’atuendo de Drag Queen va tornar a estar superior. Dani l’Astur va tornar “por sus fueros” i va cantar en natros el “Rock and roll all nite” dels Kiss.

 

 

 

 

 

 

 

 

LA FAMILIA BBC

Aquest títol significa, La Família Bautizos Bodas y Comuniones, i es que la Família ha participat en diverses celebracions d'aquest caire. Podem recordar actuacions en festes de celebracions de bodes o batejos, en ceremònies de bodes, o inclús en una despedida de solter.

 

 

 

 

 

 

AGOST 2006. ANIVERSARI. 10 ANYS

31 d'Agost del 2006. Es van complir exactament 10 anys del primer concert de La Família, a l'Spai d'Ulldecona. L'efemèride es va celebrar, com no podia ser d'un altra manera, en un concert repàs dels 10 anys al carrer Guifré, organitzat pel Glops i el KGB, i amb els The Young Tones. Joan va tornar al teclat, vam estrenar camisetes i vam tocar "Consomé", "Inspiral" i ... "Toa Toa"!! Vam preparar un recull de fotos i material dels 10 anys i vam acabar celebrant'ho amb cava i pastel!!

 

ESTIU 2007. CLASSICS TOUR.

El 30 d'Abril la Família va començar el seu llarg Classics Tour (veure apartat Concerts). En el moment d'escriure aquestes ratlles, el concerts es van succeïnt amb molt d'èxit. Algunes fotos ja es poden veure a l'apartat Imatges. Es podria dir allò de ... "a la vejez viruelas".

A la finalització del Tour, us fàrem cinc cèntims de com han anat els concerts.